Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
image

A tőzegfonal titka

Eredete, nemesítése és feldolgozása Részletek
image

Rólunk - bemutatkozás

B. Horváth Brigitta, Erdélyi Tünde Részletek
image

Tőzegből készült...

Kötés, horgolás és tőzegszőttesből készült ruhák Részletek
image

Kapcsolat, rendelés

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., www.napmuhely.hu Részletek
image

Tőzeg olajok

Ahány olaj, annyi hatás... Részletek
  • 1
Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates

Szenvedélyünk az egészség

A tőzegből készült termékekkel a családok egészségét és a természzettel való harmóniát szeretnénk erősíteni.

Erdélyi Tünde | B. Horváth Brigitta

Erdélyi Tünde

1969-ben születtem Székelyudvarhelyen, két gyerekecske anyukája vagyok és 25 éve gyerekekkel dolgozom.

Egy továbbképzés során szállásoltak el Weimarban, az átépített vízgyűjtőben, ahol a tőzegfonal készül. Másnap végignéztem a gyártást és még aznap megmutattam a képzésen résztvevő társaimnak és akkor, ott, összefonódtam ezzel a fonállal.

Azóta keresem a lehetőségeket a felhasználására, mint édesanya, kézműves, pedagógus. Kézműves családba születtem, szüleim, öcsém asztalosok, én is dolgoztam 3 évet asztalosként, de szakítva a családi hagyománnyal Békéscsabán tanítóképzőt végeztem, majd Bécsben a Montessori pedagógiát tanultam ösztöndíjjal, és a bemutató iskolában 4 évet tanítottam. Itt kezdődött el egy érdekes folyamat a gyerekekből kiindulva.

A garázsból létrehoztunk egy kézműves műhelyt, nagy sikere volt! Ma már egy jelenleg 9 főből álló Napfényes Kézműves Műhely aktív tagja vagyok, ahol készítünk is tárgyakat, de lehetőséget is adunk bárki számára, hogy maga teremtsen.

B. Horváth Brigitta

1975-ben születtem Móron, s már az általános iskola időszaka alatt lehetőségem nyílt sok kézműves technikát megismerni, elsajátítani (szövés, kötés, horgolás, nemezelés, agyagozás stb.). Ebben az időszakban a Derkovits Képzőművészeti Körbe is részt vehettem fiatalságom ellenére, s ez tovább indított, ahhoz, hogy a Pécsi Művészeti Középiskolába felvételizzek, melyet ötvös iparművész szakon végeztem el. Nemzetközi alkotóműhelyekben vettem részt és a nyári időszakokban a székesfehérvári és a pécsi múzeumokban dolgoztam restaurátorként. A középiskola után a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében formatervező iparművészként diplomáztam. Diplomamunkám témája a bambusz felhasználási lehetőségeivel foglalkozott, ezt kutattam tovább az indonéziai Surakartai Művészeti Egyetemen (STSI) töltött időszak alatt. Visszatérve Európába az ott gyűjtött, különleges jelentéstartalmú batik textilmintákkal rendelkező anyagokból dolgoztam, alkottam. Több alkalommal részt vettem a Zsennyei Művésztelep alkotókörében, a Szófia Művészeti Egyesület és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja is vagyok.

A tőzeggel Erdélyi Tündével való találkozásom során ismerkedtem meg. A Napfényes Művészeti Műhely alkotó közösségén belül vele együttműködve foglalkozunk a tőzeg felhasználásával.

Lenyűgözött, hogy ez az iszapban mumifikálódott rost mennyi gyógyító erőt hord magában, s ahogyan a föld az antik kultúrák kincseit megőrzi, úgy annak erejét a tőzeg átadhatja az ember számára annak viselése által.

A geoterápia gyógymódjai köré sorolhatóak a tőzeg felhasználási területei, a gyapjúhoz hasonlóan viselése közben jól tartja a meleget, beburkol, véd az elektroszmog és a káros sugárzások hatásaitól, a föld adta erők segítségével. A tőzegből készült ruháknak ugyanakkor légáteresztő hatása is jelentős (nem fülled bele az ember). Kellemes viseletet nyújt az év minden időszakában. Különösen ajánlom a tőzegből készült ruhákat azoknak, akik számítógéppel dolgoznak nap, mint nap, és óvni-, energetizálni szeretnék szervezetüket, esetleg műtét vagy egyéb betegség után felépülésre regenerálódásra, jó erőnlétre vágynak.

Galéria

Keresés az oldalon

Ahol megtalálsz...

feature 1

Műhelyünkban nemcsak velem, hanem barátaimmal, alkotótársaimmal is találkozhatsz...

Cím

Napfényes Művészeti Műhely Kft.
Szív u. 39/b.
1063 Budapest

Email

info@napmuhely.hu

Telefon

(+3620) 433 1111

Online támogatás

http://www.napmuhely.hu/

 

Rólunk mondták...

  • Fantasztikus érzés a tőzegfonalból készült ruhákat hordani, a kisfiamnak 6 hónapos kora óta a kedvenc ruhái ezek. A felnőttek is jó érzéssel viselheti. Különleges!

  • 1
  • 2
  • 3
Kizárólagos forgalmazó

Erdélyi Tünde